Uçhisar’da Fotogrametrik Harita Çalışmaları Başladı

Uçhisar Belediyesi, kasabanın hizmet altyapısını güçlendirmek amacıyla fotogrametrik harita çalışmaları başlattı.

Uçhisar Belediyesi, kasabanın yerleşik alanına yönelik sunacağı hizmetlerin alt yapısını oluşturmak amacıyla “Fotogrametrik yüksek hassasiyetli güncel ortofoto ve halihazır harita üretimi” çalışmalarına başladı. Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, turizme yönelik alt yapı hazırlığı sağlayacak haritalama sisteminin havadan görsel tarama yöntemiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Başkan Çamcı projenin kapsamı hakkında bilgi vererek, “Yerden 120 metre ve 60 metre yüksekliklerde, 500 hektarlık bir alan üzerinde 1000 adet fotoğraf çekerek kasabamızı dijital ortama aktarıyoruz. Coğrafi bilgi sistemi olarak adlandırılan bu sistemle, verileri bilgisayar ortamında işleyerek elde ettiğimiz sayısal alt yapı sayesinde kasabamızı kayıt altına alacağız ve gelecekteki çalışmalarımızda bu verileri kullanacağız.” dedi.

Uçhisar’ın dijital haritası ile ilgili bu gelişmenin, kasabaya hayırlı olmasını dileyen Başkan Çamcı, hizmetlerin daha etkin bir şekilde sunulması için önemli bir adım atıldığını vurguladı.

Exit mobile version