Ünlü Fotoğraf Sanatçıları Ozan Sağdıç ve Ruhi Oğuz Sağdıç Kapadokya Üniversitesi’nde Etkinlik Düzenledi

Kapadokya Üniversitesi, ünlü fotoğraf sanatçıları Ozan Sağdıç ve Ruhi Oğuz Sağdıç'ı ağırlayarak fotoğraf sanatının gelişimi ve modern uygulamaları üzerine ilham verici bir etkinlik düzenledi.

Kapadokya Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü tarafından organize edilen “Ozan ve R. Oğuz Sağdıç ile Temel Fotoğraf Uygulamaları” etkinliği, Fabrika Yerleşkesi’nde fotoğraf tutkunlarını bir araya getirdi. Türkiye’nin önde gelen fotoğraf sanatçılarından Ozan Sağdıç ve uluslararası projelerde de adını duyuran Ruhi Oğuz Sağdıç, fotoğraf sanatına dair deneyimlerini paylaştı.

Fotoğrafçılık kariyerinde Ara Güler ile birlikte Hayat Mecmuası’nda Türkiye’nin görsel arşivine önemli katkılar sağlayan Devlet Fotoğraf Sanatçısı Ozan Sağdıç, Kapadokya’da çektiği fotoğrafları ve bölgeye özel çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca Sağdıç’ın, Kapadokya üzerine yayımlanan kitabı ve Kapadokya’daki sanat yolculuğu, seminerin moderatörü Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan tarafından katılımcılara tanıtıldı.

Ruhi Oğuz Sağdıç ise UNICEF ve Birleşmiş Milletler için yaptığı çalışmaların yanı sıra sahne sanatları ve fotoğrafı bir araya getiren “mBale” sergisi hakkında bilgi verdi. Sağdıç, 1987 yılında Kapadokya’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması sürecinde Paris’te yapılan UNESCO Genel Kurulu’ndaki multi-vizyon sunumunu da anlattı. Modern dans ve fotoğraf sanatının buluştuğu projelerden sahne sanatlarına uzanan geniş bir yelpazede katılımcılara ilham verici anekdotlar sundu.

Etkinlik kapsamında, fotoğraf teknolojilerinin yıllar içinde geçirdiği evrim analogdan dijitale geçiş süreci ve dijital fotoğraf makinelerinin sanata etkisi ele alındı.

Exit mobile version