Ürgüp Belediyesi ile Ticaret Odası Arasında Tapu Değişimi

Ürgüp Belediyesi ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası, aralarında yaptıkları bir anlaşma sonucunda tapu takas işlemlerini tamamladı.

Ürgüp Belediyesi ile Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası, her iki tarafın da faydasına olacak bir takas anlaşması yaparak karşılıklı tapu devri gerçekleştirdi.

Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası’nın, geçmişte bedelsiz ve süresiz olarak tahsis edilen bir arsa üzerinde inşa ettiği mevcut binası için herhangi bir gelir elde edemeyen Ürgüp Belediyesi, bu durumu değerlendirmek üzere harekete geçti. Belediye Meclisi’nden alınan yetkiyle Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın ile yapılan görüşmeler sonucunda tarafların menfaatlerini koruyan bir anlaşmaya vardı.

Bu anlaşma kapsamında Ürgüp Belediyesi’ne ait olan arsa, Ürgüp Ticaret Odası’na devredilirken Ticaret Odası’na ait olan ve Ürgüp Noterinin kiracı olarak kullandığı dükkan ile üst katındaki dükkan ise Ürgüp Belediyesi’ne geçti.

Bu önemli anlaşmanın ardından bir açıklama yapan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, “Ürgüp için hayırlı bir adım attık. Bu devir ile iki kira getirisi olan dükkan sahibi olduk. İleride farklı planlar yapabiliriz. Anlaşma sürecindeki yapıcı tutumları için Ahmet Aydın ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu’na teşekkür ederim. Amacımız her zaman Ürgüp’ün yararına çalışmak.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version