Ürgüp Belediyesi’nden Bahçe Sulama Sistemi İçin Yeni Adımlar

Ürgüp Belediyesi, bahçe sulama suyu sağlamak için yeni güzergahlar belirleyip, maliyetleri katılımcı sayısına göre düzenleyeceği bir proje başlattı.

Ürgüp Belediyesi, mahallelerde bahçe sulama suyu sağlamak amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan tahminler doğrultusunda, projeye katılacak her bir vatandaş için maliyet hesaplandı. Katılım oranı arttıkça, maliyetin azalacağı vurgulandı.

Toplantıda, bahçe sulama suyu için güzergahların mahalle ve cadde bazında belirleneceği ve ilan edileceği belirtildi. Katılım sağlamak isteyenlerin, belirlenen güzergahlar arasından en yüksek katılımcı sayısına sahip ilk 3 veya ilk 5 güzergahı seçebileceği açıklandı. İhale bedeli, en fazla katılımcıya sahip güzergahların belirlenmesinin ardından, katılımcı sayısına bölünecek.

Güzergahlar, başvuru süreci ve şekli hakkında detaylı bilgilendirme sosyal medya, bilboardlar ve ilanlar aracılığıyla yapılacak. Proje kapsamında ekonomik ve uzun ömürlü bir altyapının oluşturulması hedefleniyor. Belediye, bu yeni sistemle hem ekonomik hem de 40-50 yıl dayanıklı bir çözüm sunmayı planlıyor.

Exit mobile version