Ürgüp Belediyesi’nden Kadınlara Destek: Yeni Kooperatif Kuruluyor

Ürgüp Belediyesi, kadınların el işi ürünlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni bir kooperatif kurulmasına öncülük ediyor.

Ürgüp Belediyesi, yerel yönetim anlayışında dayanışma ve iş birliğini ön plana çıkararak çeşitli dernekler, kooperatifler, vakıflar ve site yönetimleri ile ortak projeler geliştiriyor. Belediyenin bu çerçevede bugüne kadar yürüttüğü faaliyetler, daha etkin bir belediyecilik modeline katkı sağlıyor.

Geçmişte; Ürgüp Evleri Site Yönetimi, Toki 1. Etap ve Toki 2. Etap site yönetimlerinin kurulmasına öncülük eden belediye, ayrıca Ürgüp Doğal Yaşam Hayvanları Koruma Derneği’nin kuruluşunu da destekledi. Koru Derneği’nin üye sayısının artırılması ve faaliyet alanlarının belirlenmesi konusunda da katkı sağlayan Ürgüp Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle dikkat çekiyor.

Şimdi ise belediye, Ürgüplü kadınların el emeği ürünlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni bir kooperatif kurulmasına öncülük ediyor. Kadınların özel tasarım ürünlerini “Ürgüp İşi” markası altında üretmesi için harekete geçen belediye, bu girişimin Ürgüp ekonomisine ve kadın istihdamına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Ürgüp Belediyesi, “Hep birlikte başaracağız” mesajıyla kooperatifin kurulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Exit mobile version