Ürgüp Musalla Camii’nde Mevlid Kandili Programı Yapıldı

Ürgüp'te Musalla Camii'nde düzenlenen Mevlid Kandili programı, İlçe Müftüsü Harun Kılıç'ın sohbetiyle başladı ve Kur'an tilavetleri ile dualarla tamamlandı.

Ürgüp İlçe Müftülüğü tarafından, Peygamber Efendimizin (s.a.s) doğumunun yıl dönümü vesilesiyle Musalla Camii’nde Mevlid Kandili programı düzenlendi. Kutlu Nebi’nin 1453. doğum yılı münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlik, yatsı namazı öncesinde İlçe Müftüsü Harun Kılıç’ın sohbetiyle başladı.

Harun Kılıç, konuşmasında Peygamber Efendimizin (s.a.s) dünyaya gelişiyle insanlığın karanlık bir dönemin son bulduğunu ve onun insanlık için bir kurtuluş vesilesi olduğunu vurguladı. Kılıç, “14 asır önce, haksızlık ve adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir dönemde Peygamberimiz (s.a.s), insanlığa adalet ve aydınlık getiren bir rehber olarak gönderildi. Onun güzel ahlakını ve evrensel mesajlarını insanlıkla buluşturmak bizim görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası’nda “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” temasını belirlediğini hatırlatan Kılıç, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle Peygamber Efendimizin örnek hayatının topluma anlatılacağını söyledi.

Kılıç, program sonunda yaptığı duada kandilin ve haftanın İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.

Program, yatsı namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti.

Müftü Kılıç’ın yaptığı dualarla son bulan gecede katılımcılara çeşitli ikramlar sunuldu. Mevlid Kandili’nin feyiz ve bereketi, ilçede manevi bir atmosfer oluşturdu.

Exit mobile version