Ürgüp’te Albustan Ata Tohumu ile Ekmek Üretimi Başladı

Ürgüp Belediyesi'nin yenileyerek faaliyete geçirdiği Aksalur ekmek fırınında, Albustan Ata tohumundan üretilen ekmekler bölge halkıyla buluştu.

Ürgüp Belediyesi, atıl durumdaki Aksalur ekmek fırınını yenileyerek yeniden faaliyete geçirdi. Açılışı yapılan fırında, bölgeye özgü Albustan Ata tohumundan ekmekler üretilecek.

Aksalur’un ekmek ihtiyacını karşılaması hedeflenen fırın, aynı zamanda sosyal anlamda bölgeyi canlandıracak. Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, fırının Aksalur’a katkı sağlayacağını ve bölgedeki ekmek üretimine önemli bir ivme kazandıracağını belirtti.

Fırının açılış törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Ürgüp’ün hızla gelişmeye devam ettiğini vurguladı. Genç, açılan bu yeni fırının kentin büyümesi için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Doğan Derin, Ürgüp’ün gelişim sürecinde atılan bu tür adımların önemine değinerek, “Hepimiz Ürgüplüyüz, Ürgüp için birlikteyiz.” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanı Koray Anarat ise küçük adımların büyük gelişmelere vesile olacağını belirterek, bu tür projelerin bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi.

MHP Ürgüp İlçe Başkanı Abdullah Ata da Aksalur’daki fırının, meclis üyeleri ve teşkilatın desteğiyle hayata geçirilen bir proje olduğunu ifade etti ve bu tür girişimlerin her zaman arkasında duracaklarını belirtti.

Açılışa katılan misafirlere, Albustan Ata tohumundan üretilen ekmek ikram edildi. Ürgüp Belediyesi’nin “Ürgüp İşi” markasıyla üretilen ekmek, bölge halkıyla buluşarak ilk ürün olarak satışa sunuldu. Albustan ekmeğinin her gün taze olarak Ürgüp Belediyesi Kent Lokalinde satılacağı belirtildi.

Törene Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP İlçe Başkanı Koray Anarat, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Doğan Derin, MHP Ürgüp İlçe Başkanı Abdullah Ata, Ürgüp Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Exit mobile version