Ürgüp’te Cephe Düzenlemeleri İçin Yeni Karar

Ürgüp Belediye Meclisi tarafından alınan yeni kararla, ilçedeki işyerleri ve diğer binaların cephelerinde uygulanacak renk ve malzeme standartları belirlendi.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısında önemli bir cephe düzenlemesi kararı alındı. 1996 yılı için belirlenen 1996/B sayılı karar doğrultusunda, ilçedeki yeni yapılar ve mevcut binaların cephelerinde kullanılan malzemeler ve renkler hakkında yeni düzenlemelere gidildi.

Son yapılan meclis toplantısında, 1996/B sayılı karar gereğince, ilçede yapılacak olan tüm binaların cephelerinin mahalli sarıtaş kullanılarak inşa edilmesi zorunluluğu getirildi. Bu malzemenin kullanılmasının mümkün olmadığı durumlarda ise binaların cephelerinin Ürgüp Beyazı olarak bilinen renk ile boyanması kararlaştırıldı.

Konu ile ilgili olarak belediyeden yapılan açıklama şöyle:

“1996 Yılı 1996/8 sayılı alınan Meclis kararı ile yapılan tüm ev, iş yeri ve diğer inşaatların “mahalli sarıtaştan” yapılmasına, bu mümkün olmadığı taktirde cephelerin mutlaka Ürgüp beyazı’na boyanmasına önemle dikkat edelim.”

Exit mobile version