Ürgüp’te Sokak Hayvanları İçin İzinsiz Bağış Toplayanlara Zabıta Müdahalesi

Ürgüp Belediyesi zabıta ekipleri, yetkili makamlardan izin almadan sokak hayvanları için bağış toplayan kişilere müdahale ederek, toplanan paralara el koydu.

Ürgüp Belediye zabıta ekipleri, yetkili makamlardan izin almadan sokak hayvanları için bağış toplayan kişilere müdahale etti. Zabıta ekipleri, bu kişilerin topladığı paralara el koyarak gerekli işlemleri başlattı.

Ürgüp Belediyesi’nden yapılan açıklamada, sokak hayvanları için bağışların yalnızca güvenilir kurumlar aracılığıyla ve yasal prosedürlere uygun şekilde toplanması gerektiği vurgulandı. Belediye, vatandaşları dolandırıcılık ve yasa dışı faaliyetlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, hayvanseverlerin duygularının istismar edilmemesi için tedbirli olmalarını istedi.

Belediye, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: “Hayvansever vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek, yetkili makamlardan izin almadan sokak hayvanları için bağış toplayan kişilerle ilgili işlem yapılarak ekiplerimiz tarafından topladıkları paraya el konuldu. Sokak hayvanları için bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, en güvenilir adres olan @can_dostlari_urgup aracılığıyla bağışlarını yapabilirler.”

Exit mobile version