Ürgüp’te Yaz Kur’an Kursları Sona Erdi

1 Temmuz’da başlayan ve Ürgüp’te 4-22 yaş arası yaklaşık 1300 çocuğun katıldığı Yaz Kur’an Kursları tamamlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2024 Yaz Kur’an Kursları, bugün itibarıyla tamamlandı. 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü, “Yaza Kur’an’la Merhaba” sloganıyla başlayan kurslar, Ürgüp’te 4-22 yaş arası yaklaşık 1300 çocuğun ve gencin katılımıyla gerçekleştirildi.

Musalla Camii’nde görevli personele yönelik düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları Eğitim Seminerleri” ile açılışı yapılan kurslar süresince, yüzlerce çocuk Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenirken, Allah’ı ve Peygamber Efendimizi sevgi temelinde tanıma fırsatı buldu.

Kurslarda verilen Değerler Eğitimi ve Temel Dini Bilgilerin yanı sıra, gençlere “Mahremiyet Bilinci”, “Çevre Ahlakı”, “Teknoloji Bağımlılığı” ve “Tütün Bağımlılığı” gibi konularda seminerler de düzenlendi.

Kurs öğreticilerinin yoğun çabalarıyla, çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli etkinlikler ve ikramlar da yapılarak, kurs dönemi hem keyifli hem de verimli bir şekilde tamamlandı.

Ürgüp İlçe Müftülüğü, bu 7 haftalık süreçte büyük bir özveri ile görev yapan personeline, kurslara katılan öğrencilere, destek veren velilere ve hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

Exit mobile version