Uzmanı Uyardı: Kavurucu Sıcaklar Yeniden Geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, bu hafta yurt genelinde etkisini gösterecek sıcaklıklara dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte, bu hafta Nevşehir'de etkili olacak sıcaklıklar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, bu hafta ülke genelinde etkili olacak sıcaklıklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksel, güney ve batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirtti ve buna bağlı olarak orman yangınlarının meydana geldiğini ifade etti.

Yüksel, bölgedeki kuvvetli rüzgarların yangınları tetiklediğini vurguladı. “Rüzgarın şiddeti gece saatlerinde azalacak ancak yarın özellikle kıyı Ege’de rüzgarın hızı 40-60 kilometre/saat olacak ve zaman zaman 70-80 kilometre/saate ulaşacak. Olumsuz şartlar maalesef devam edebilir. Ancak yarın akşam saatlerinden sonra rüzgarın hızının yangın olan bölgelerde azalmasını bekliyoruz.” dedi.

Bu hafta güney ve batı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini belirten Yüksel, çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların daha da artacağını ve mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacağını söyledi. “İç bölgelerde 29-30 derecede seyreden sıcaklıklar hafta ortasında 35-36 dereceye kadar yükselecek.” şeklinde konuştu.

Yangın Riski Artıyor

Kenan Yüksel, kıyı Ege ve Akdeniz’de yangın riskinin mevcut olduğunu ve hafta ortasında sıcaklıkların artmasıyla yangın riskinin daha geniş bir alanda etkili olabileceğini ifade etti. “Bölgedeki sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle orman yangını riski daha da artıyor.” diye ekledi.

Yüksel, ülke genelinde bu hafta en yüksek sıcaklığın Diyarbakır’da 40 derece olarak beklendiğini, Aydın ve Muğla’da ise sıcaklıkların 38-40 dereceye ulaşacağını belirtti.

Yeni Haftada Nevşehir’de Hava

Artacak sıcaklardan nasibini alacak olan Nevşehir’de ise yeni haftada vatandaşları aşağıdaki havalar bekliyor:

02 Temmuz 2024 – Salı

03 Temmuz 2024 – Çarşamba

04 Temmuz 2024 – Perşembe

05 Temmuz 2024 – Cuma

06 Temmuz 2024 – Cumartesi

07 Temmuz 2024 – Pazar

08 Temmuz 2024 – Pazartesi

1 Temmuz Pazartesi Nevşehir ve İlçelerinde Hava Durumu

Nevşehir’de bugün havanın parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklığın 25°C ve en düşük sıcaklığın 12°C olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey yönünden 3.43 km/s hızında esecek, nem oranı %71 civarında olacak ve bulut oranının %52 olması tahmin ediliyor. Kent ilçelerinde etkili olacak hava durumu ise şöyle:

Exit mobile version