Vali Ali Fidan, Bahçeli Köyü’nde İncelemelerde Bulundu

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyündeki tarihi köy konağında incelemelerde bulundu.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünü ziyaret etti. Köyde uzun yıllar ilkokul olarak kullanılan ve sonrasında yıllarca atıl kalan tarihi yapı, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan kapsamlı onarım ve restorasyon çalışmalarının ardından Köy Konağı olarak yeniden hizmete sunulmuştu.

Vali Fidan, beraberindeki Ürgüp Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Naci Feralan, İl Genel Sekreteri Hüseyin Çam, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay B. Murat Yakın ve İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş ile birlikte bu tarihi mekanda incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında Bahçeli Köy Muhtarı Kadir Korkmaz’dan köy hakkında detaylı bilgi aldı.

Vali Fidan, incelemelerinin ardından Bahçeli Köyü Camii’nde yaz dönemi Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler eğitimine katılan çocukları ziyaret ederek onlarla yakından ilgilendi ve sohbet etti. Ayrıca Nevşehir’in kurutmalık meyvecilik alanında son yıllarda büyük bir gelişme kaydeden köylerinden biri olan Bahçeli köyünde, Vali Fidan, köy kahvehanesine geçerek vatandaşlarla bir araya geldi ve görüş alışverişinde bulundu.

Exit mobile version