Vali Fidan, Ürgüp’teki KOP Fide Yetiştirme Tesisini İnceledi

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ürgüp ilçesine bağlı Sarıhıdır köyünde yer alan ve Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında desteklenen "KOP Fide Yetiştirme Tesisi"nde incelemelerde bulundu.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ürgüp ilçesine bağlı Sarıhıdır köyünde yer alan “KOP Fide Yetiştirme Tesisi”nde incelemelerde bulundu. Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında desteklenen bu önemli tesiste, Vali Fidan’a İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş ve Ziraat Mühendisleri eşlik ederek tesisle ilgili detaylı bilgi verdi.

Tam otomasyon sistemine sahip olan ve katı yakıtla ısıtılan sera, 2.000 m²’lik bir alanda kurulmuş olup, beş tünelden oluşuyor. Bu modern tesiste, sebze üretim sezonunda çeşitli sebze fideleri yetiştirilirken, sezon dışında ise süs bitkisi fideleri üretilmesi planlanıyor. Tesiste yıllık yaklaşık 4,5 milyon fide üretimi hedefleniyor.

Vali Fidan’ın ziyaretine, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Serkan Naci Feralan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Çam, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Aktürk, Garnizon Komutanı Bahittin Murat Yakın ve İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu da katıldı.

Exit mobile version