Vali Fidan ve Başkan Feralan, Ürgüp KYK Yurtlarını İnceledi

Nevşehir Valisi Ali Fidan ve İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Naci Feralan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ürgüp’e inşa edilen 762 kişilik erkek ve 1198 kişilik kız yurtlarında yapılan çalışmalarla ilgili yerinde incelemelerde bulundu.

Nevşehir Valisi Ali Fidan ve İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Naci Feralan, Ürgüp’te Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilen KYK yurtlarını yerinde ziyaret etti. 762 kişilik erkek ve 1198 kişilik kız öğrenci kapasitesine sahip yeni yurt binalarının yapım süreci hakkında bilgi aldılar.

Ziyaret sırasında Vali Fidan ve Başkan Feralan, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler edinerek, yapının genel durumu hakkında gözlemlerde bulundular.

Başkan Feralan, KYK yurtlarında kullanılan modüler çelik yapı elemanlarının avantajlarına dikkat çekti. Bu yapıların, geleneksel binalara göre yaklaşık 7-8 kat daha hafif olduğunu ve bu özelliği sayesinde deprem yükünü önemli ölçüde azalttığını vurguladı. Bu nedenle, bu yapıların depremler karşısında daha dayanıklı olduğunu belirtti.

Feralan ayrıca bu yapıların engelli bireyler için uygun bir mimariye sahip olduğunu ifade ederek, “Bu değerli yatırımın Nevşehir’imize, Ürgüp ilçemize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Exit mobile version