Yeni Bitkisel Üretim Destekleme Modeli Yürürlüğe Girdi

Türkiye'nin tarımsal üretimini güçlendirmek ve sürdürülebilir gıda arzını sağlamak amacıyla, 2025-2027 yıllarını kapsayan yeni bir bitkisel üretim destekleme modeli yürürlüğe girdi.

Nevşehir Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre Türkiye’de tarımsal üretimi güçlendirmek ve sürdürülebilir gıda arzını sağlamak amacıyla yeni bir destekleme modeli hayata geçirildi. 2025-2027 yıllarını kapsayan ve 29 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren bu model, üreticilerin ihtiyaçlarına daha etkin yanıt vermeyi hedefliyor.

Bu yeni model kapsamında, bitkisel üretimde verim ve kalitenin artırılması, kayıtların güncel tutulması, üretim maliyetlerindeki artışlar ve fiyat istikrarsızlıklarından doğan olumsuz etkilerin hafifletilmesi amaçlanıyor. Ayrıca çevreci yaklaşımların tarımsal üretimde benimsenmesi ve üretim planlamasına katkı sağlanması da öncelikler arasında yer alıyor.

Destekleme programı, “Temel Destek,” “Planlı Üretim Desteği” ve “Üretimi Geliştirme Destekleri” adı altında üç ana başlıkta toplanacak. İlk kez 3 yıllık bir dönem için hazırlanan bu programda, destekleme katsayıları ve tutarları her yıl yeniden belirlenecek. Ayrıca destekleme miktarları üretim sezonu öncesinde açıklanarak üreticilere daha iyi bir planlama yapma olanağı sunulacak.

Nevşehir Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu yeni destekleme modeli ile çiftçilerin daha güçlü bir şekilde desteklenmesi ve ülke ihtiyacının yurt içi üretimle karşılanması için önemli adımlar atıldığını vurguladı.

Exit mobile version