Yeni Haftada Kavurucu Sıcaklar Yolda: Nevşehir Hava Durumu

Türkiye, sıcak hava dalgasının etkisi altında. Yeni haftada hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkması bekleniyor. İşte detaylar...

Yeni haftada Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecek. Meteoroloji, ülke genelinde yüksek sıcaklık uyarısında bulunarak dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Sıcak hava dalgasının etkisinde olan Türkiye’de, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Ege ve Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkisini sürdürecek. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde sıcaklık değerleri dikkat çekici seviyelere ulaşacak.

Yağmur Uyarısı

Hava Tahmin Uzmanı Fatih Budak, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde kısa süreli yağışların etkili olacağını belirtti. Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde iki gün boyunca yerel yağışlar bekleniyor.

İstanbul’da bu hafta yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların 33-34 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. Ankara’da ise hafta ortasında yerel gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, sıcaklık 34 derece olacak. İzmir’de ise sıcaklıklar mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek ve salı günü sıcaklığın 42 dereceye ulaşacağı öngörülüyor.

Nevşehir Hava Durumu

Nevşehir’de ise hava parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık en yüksek 30 derece, en düşük 17 derece olarak bekleniyor. Rüzgar kuzey-kuzeydoğu yönünden 5.71 km/s hızında esecek, nem oranı ise %46 civarında olacak.

Yeni haftada Nevşehir’de yağmurlu günler yaşanacak. Açıklanan son verilere göre salı günü hafif yağmur, çarşamba günü ise orta şiddetli yağmur bekleniyor. Perşembe günü de hafif yağmur etkili olacak.

Nevşehir ilçeleri için de ise hava durumu tahminleri şöyle:

Meteoroloji uzmanları, yüksek sıcaklıkların yaşlılar, çocuklar, hamileler ve kronik hastalığı olanlar için risk oluşturabileceğini belirterek, bu grupların öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyor.

Exit mobile version