YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı; adaylar, sonuçları ÖSYM'nin sitesinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle öğrenebilir.

Üniversite hayaliyle milyonlarca öğrencinin katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden öğrenebilecek.

8-9 Haziran tarihlerinde yapılan YKS’ye tam 3 milyon 36 bin 945 aday başvurdu. Zorlu sınavın ardından, öğrenciler tercihlerini yaptı ve büyük bir heyecanla sonuçları beklemeye başladı. Sonuçlar artık erişime açıldı ve öğrencilerin hangi üniversitelere yerleştirildiği belli oldu. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilir.

Yerleştirme sonuç belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Kayıtlar Ne Zaman Başlıyor?

YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşmeye hak kazanan adaylar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında üniversitelerine kayıt yaptırabilecekler.

Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt süreci tamamlandıktan sonra, üniversiteler boş kalan kontenjanları ÖSYM’ye bildirecek. Merkezi yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirme ile bir programa yerleştirilen adaylar ise bu ek yerleştirme sürecine katılamayacaklar.

Exit mobile version