Zabıta ve Emniyet İş Birliğiyle Denetim Gerçekleştirildi

Ürgüp'te, vatandaşların dini ve vicdani duygularını kullanarak para talep eden dilencilere yönelik geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi.

Ürgüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği yaparak, ilçede duygu sömürüsü yaparak dilencilik faaliyetlerinde bulunan kişilere karşı harekete geçti.

Belediyeden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin pazar yerleri başta olmak üzere ilçenin farklı bölgelerinde dilencilere ve duygusal istismar yoluyla para talep eden kişilere karşı uygulama başlattığı belirtildi. Yetkililer, vatandaşların böyle bir durumla karşılaştıklarında zabıtayı bilgilendirmelerini ve bu tür kişilere para vermemelerini tavsiye etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Zabıta ekiplerimiz tarafından, pazar yeri başta olmak üzere İlçemiz genelinde dilencilere ve duyguları istismar yoluyla para isteyen kişilere yönelik uygulama yapılmaktadır. Lütfen böyle bir durumda zabıta ekiplerimize bilgi veriniz ve duygu sömürüsüne prim vermeyiniz.”

Exit mobile version